reinigen motor en kanalen

Uit de diverse onderzoeken is gebleken dat de mechanische ventilatie in een huis binnen twee jaar nog maar een rendement heeft van 50 procent. Door de hoeveelheid stof die in de kanalen en de afzuigunit blijft zitten gaat het rendement snel achteruit. Het stof in de ventilatiekanalen kunnen bacteriën en ziektekiemen door de verontreinigde lucht in het huis worden verspreid. Door die verontreinigde lucht met micro-organismen komen veel allergische reacties en ademhalingsproblemen voor (het is een broedplaats voor bacteriën)

Regelmatig de mechanische ventilatie reinigen kan een hoop van deze problemen voorkomen. Ook kan doordat het rendement van de mechanische ventilatie omlaag gaat er in de badkamer, keuken of
toilet vochtproblemen ontstaan zoals schimmel en langdurig vochtig blijven van die ruimtes.

Gevolgen voor de gezondheid

Ventilatie voert de vochtige en vervuilde lucht af. Gebrekkige ventilatie tast de kwaliteit van lucht aan en kan nadelige gevolgen hebben op de gezondheid van de bewoners. Hierbij kun je denken aan de volgende verschijnselen: slecht slapen, vermoeidheid, hoofdpijn, luchtwegproblemen, verergering van allergieën, etc.

Ventilatieroosters en de afzuigventielen in de keuken, het toilet en de badkamer moeten regelmatig worden schoongemaakt. De woonhuisventilator en de ventilatiekanalen dienen minimaal eenmaal in de 2 jaar vakkundig gereinigd te worden. Alleen op deze manier kan het ventilatiesysteem goed functioneren en bent u gegarandeerd van een gezond leefklimaat!

 Klik hier om naar de contact pagina te gaan voor een afspraak.

voor

voor

reinigen

reinigen

na reiniging

na reiniging

ven v

voor reinigen

ven s

na reinigen